De familie Miché is al enige tijd actief in de fotografie. Max Miché sr begon al begin 1900 met fotograferen. Hij behoorde hierbij ook tot een van de eerste Hilversumse fotografen. Veel foto’s van voor 1950 behoren tot ons archief. Deze foto’s werden o.a. gemaakt op glasnegatieven. Bijzonder is dat hij de eerste vaste fotograaf van Dagblad De Gooi en Eemlander was. Hij fotografeerde naast zijn werk als bedrijfsleider in de Drukkerij.

Foto Miché
Oprichter B.M. Miché is in 1953 begonnen als laborant / fotograaf bij de firma Hofma aan de Leeuwestraat in Hilversum hij verdiende toen 60 gulden per maand, maar kreeg provisie als hij trouwerijen binnen haalde, dit laatste ging B.M. Miché erg goed af op de Eysink motorfiets was hij vooral te vinden in de regio Vinkeveen, Mijdrecht, Uithoorn waar hij de ene na de andere trouwerij binnen haalde. Na 4 jaar bij Hofma gewerkt te hebben besloot hij voor zichzelf te beginnen, en omdat B.M. Miché niet over alle benodigde papieren beschikte kreeg hij hulp van zijn vader, samen richtte zij op 20 juni 1958 het bedrijf Foto Miché op, een vennootschap onder firma. Na 5 jaar samenwerken kon hij toen het bedrijf helemaal overzetten op zijn eigen naam, en werd het een eenmanszaak.

In 1984 is de zaak overgenomen door Max.Miché jr. deze zette de traditie van trouwreportage‘s maken voort en begon in 1986 een eigen afwerk laboratorium om het fotowerk geheel in eigen beheer af te kunnen werken, ook werd voor een aantal winkels in Hilversum het zwart/wit fotowerk afgedrukt in het lab. Max Miché jr heeft zich sinds enige jaren volledig gespecialiseerd in bouwfotografie.

In 2000 is ook de vierde generatie Bastiaan Miché in het bedrijf gestapt, voornamelijk journalistieke fotografie voor kranten en online media. En sinds 2008 ook video reportages van journalistieke onderwerpen.

In afgelopen 60 jaar zijn er zo’n 5000 trouwreportage‘s gefotografeerd door Foto Miché op zo’n 70.000 films. Het digitale archief bestaat uit ruim 2 miljoen foto’s. Dit archief groeit nog elke dag.